Bruno profielfoto.jpg

Mijn naam is Bruno en ik heb van mijn twee passies - fietsen en filmen - mijn werk gemaakt. Ik vind het geweldig om mensen te helpen bij het beter worden in fietsen. Met deze site probeer ik zoveel mogelijk informatie en vermaak te delen.

Bekijk mijn socials voor meer info.

Cannondale Topstone Carbon

Cannondale Topstone Carbon

Cannondale Topstone Carbon is de nieuwste fiets uit de stal van cannondale. Dankzij het KingPin-veersysteem en het harde carbon frame heb je een geweldige fiets die zowel hard en stijf is en comfort biedt.

Video Review Cannondale Topstone Carbon

Het is niet moeilijk positief over de Topstone van Cannondale te zijn. De fiets is ontworpen met veel oog voor detail en de nadruk ligt op veelzijdigheid. Het is een fiets die erg lekker rijdt en vooral op de onverharde wegen er tussenuit springt.

Cannondale Proportional Response

De Proportional Response techniek van Cannondale betekent dat het formaat van de buizen is aangepast op het formaat van het frame. Op deze manier heeft de fiets de juiste veerkracht en framestijfheid. Iedere maat frame heeft dus een andere stijfheid aangepast op de grote van de fietser. Opstappen en wegfietsen, op elk terrein. het all-terrain veersysteem absorbeert schokken in het zadel en de pedalen.

KingPin-Systeem

KingPin-Systeem

KingPin-Veersysteem

Het KingPin-veersysteem geeft je meer controle, tractie en comfort, zowel off road als op de weg. Het fietsen gaat hierdoor soepeler. Het kost je minder energie om hard te rijden en dit langer vol te houden.

De voordelen van Topstone

  • De KingPin-veersysteem is uniek op de Topstone en zorgt voor veel controle en comfort.

  • De fiets is op de weg en off road zo comfortabel, dat je langer kunt fietsen en een hogere snelheid kunt halen zonder controle over de fiets te verliezen.

  • Bij het ontwerpen van de Cannondale Topstone is over elk detail nagedacht. Genoeg ruimte voor aanvullend materiaal en plek voor, bijvoorbeeld, drie bidons. Hier is in het ontwerp rekening mee gehouden zonder in te leveren op comfort en aerodynamica. Er is genoeg ruimte om 40 mm banden te monteren en zelfs 48 mm bij 650 b wielen.

  • Een aparte snelheidsmeter is met deze fiets niet nodig. In het wiel zit een sensor die in combinatie met de cannondale-app alle resultaten voor je bijhoudt: snelheid, route en afstand. Daarnaast krijg je via de app serviceherinneringen over onderhoud en extra informatie over de fiets.

20190525_Leon van Bon_Cannondale-Smuggler_1S9A9158.jpg

De testrit

Tot zover de technische specificaties. Nu mijn ervaring. Ik twijfelde in eerste instantie over de vering, ik hou van een snelle fiets en ik was bang dat je door de vering stijfheid zou verliezen. Maar door de grote onderbuis is de fiets heel stijf en rijdt hij heel strak. Ik dacht dat ik de dag van het testen heel goeie benen had, omdat ik zeker op lastig terrein veel snelheid kon maken. Toen ik na 80 km van fiets wisselde, was ik mijn goeie benen kwijt en kreeg ik last van mijn rug.

De fiets is dus ondanks de vering stijf en snel en geeft net dat stukje comfort dat je nodig hebt op lange ritten.

Conclusie

De Connondale Topstone geeft extra comfort zonder in te boete op snelheid.

Elke fietser heeft zo zijn of haar voorkeur: off road of op de weg. De nieuwe fiets van Cannondale is een specialist op beide terreinen en als deze fiets in jouw stal staat hoef je nooit meer te kiezen.

Eerste fiets rondje ooit!

Eerste fiets rondje ooit!

11 tips bij het kopen van een fiets

11 tips bij het kopen van een fiets