Bruno profielfoto.jpg

Mijn naam is Bruno en ik heb van mijn twee passies - fietsen en filmen - mijn werk gemaakt. Ik vind het geweldig om mensen te helpen bij het beter worden in fietsen. Met deze site probeer ik zoveel mogelijk informatie en vermaak te delen.

Bekijk mijn socials voor meer info.

Hoe beklim je als beginner Col de Galibier?

Hoe beklim je als beginner Col de Galibier?

DSC02337.jpg

De uitdaging: in vier maanden fit genoeg zijn om de Col de Galibier te beklimmen. Kan dat? Ja, dat kan zeker en ik ga je laten zien hoe je dat doet.

Kevin Roy van Zuilekom is een beginnende fietser. De langste rit die hij op de fiets heeft afgelegd is een schamele acht kilometer: van Warnsveld naar Vorden. Een echte beginner dus. Dit jaar doet hij mee met de Alpentocht 2019 om voor de Cliniclowns geld op te halen. Hij moet hiervoor de Col de Galibier beklimmen. De top van de berg ligt op 2645 en de klim is 35 kilometer lang.

Voor een beginner als Kevin is dat een hele opgave. Daarom heeft hij mij gevraagd hem daarvoor klaar te trainen en daar heb ik ja op gezegd. Want vrienden helpen elkaar en van fietsen word je blij.

Behalve dat hij zoveel mogelijk geld wil ophalen voor de Cliniclowns, wil hij afvallen. Hij weegt 96 kilo en zijn doelgewicht is 81. Behalve dat het goed voor zijn gezondheid is, werkt het in zijn voordeel wanneer hij minder kilo’s de berg op hoeft te brengen.

Ik ben zijn eerste sponsor en omdat ik erin geloof dat hij de top van de berg gaat halen, geef ik hem voor elke kilo die hij afvalt, vijf euro voor Cliniclowns. Als hij 15 kilo afvalt en zijn doelgewicht van 81 kilo haalt, doneer ik 150 euro aan Cliniclowns.

Om Kevin te sponseren of zijn eigen pagina op de site van de Alpentocht te bekijken, klik je hier.

Wil je zelf graag fietsen maar weet je niet hoe je het eerste ritje moet aanpakken, welke materialen je moet kiezen (van fiets tot bidon) en hoe je als beginner met enige stijl de fiets beklimt? In de aankomende maanden laat ik het je zien.

11 tips bij het kopen van een fiets

11 tips bij het kopen van een fiets

Cliniclowns in Actie

Cliniclowns in Actie